KMETA.BG: Да споделим трибагреника

10:22, 03 Февруари 2015

Порталът на българските общини kmeta.bg започва кампания "Да споделим трибагреника", за да не забравяме и да почитаме българските светини. Инициативата стартира днес - 2 февруари и ще продължи до Националния празник 3 март. 
 
Идеята беше провокирана от понякога нехайното отношение на институциите към една от трите емблеми на държавата - флага. Не винаги трибагрениците, които се развяват над училища, гари и административни сгради ни карат да се чувстваме горди. Често те са мръсни, изпокъсани, а най-често - липсват. Най-голямата липса обаче е в дома на българина. Все по-рядко по покривите и балконите се веят национални знамена.
 
Забравихме ли светините си? Забравихме ли с колко кръв са напоени знамената ни, за да имаме днес привилегията да ги веем свободно? Забравихме ги или спряхме да ги уважаваме?
 
Екипът на kmeta.bg е убеден, че българският народ помни и почита своите светини, но като че ли всеки има нужда от стимул, за да го покаже. Затова стартираме и тази кампания "Да споделим трибагреника". От днес до Националния празник 3 март, всеки ден, официалната фейсбук страница на медията ще ви буди сутрин с българския флаг. Споделяйте този флаг като ваша профилна снимка или корица с хаштаг #дасподелимтрибагреника, за да изгрее цялото фейсбук пространство оцветено в бяло, зелено и червено навръх Националния празник.
 
Споделяйте свои снимки с флага, или пък фотографии, в които ни показвате добри или лоши примери за използване на трибагреника. Правете го със същия хаштаг #дасподелимтрибагреника. Нека се огледаме около домовете си, около работните си места, около кафенетата, в които сутрин сядаме, около ресторантите вечер, около хотелите, в които си почиваме и вилите, където разпускаме, по пътя за работа, от автобуса, колата, влака. Да се огледаме навсякъде и да търсим българското знаме.
 
Kmeta.bg всеки ден ще ви събужда освен с трибагреника и с по един интересен факт за него, за да знаем какво уважаваме и пред какво се прекланяме. 
 
Ние сме горди, че сме българи!

« Назад